Boomverzorging

Door de jaren opleiding vinden wij met onze vakkennis voor elke boom een oplossing. De correcte behandeling van uw boom is van groot belang. Het snoeien dat nu uitgevoerd wordt, kan ernstige gevolgen hebben op lange termijn. Laat daarom je bomen verzorgen door een geschoold boomverzorger, zoals Trees & More bvba.

Snoeien van bomen

Snoeien van bomen stimuleert de groei. Een vaste periode voor het snoeien is er niet, snoeien kan in principe het hele jaar door. Maar elke boom heeft zijn eigen seizoen voor zijn snoei. De boom moet in de juiste periode gesnoeid worden zodat hij zijn wonden kan afgrendelen. Het slecht snoeien van bomen kan gevolgen hebben voor de boom en omgeving. We snoeien slechts 25% van de bladmassa. Enkel bij uitzonderlijke gevallen zoals zieke of oude bomen kunnen we overgaan naar een andere maatregel. Een juiste snoeitechniek is van groot belang. Verkeerde zaagsneden geven onnodige grote wonden en kunnen problemen veroorzaken.


Boomverzorging door middel van klimtechnieken

Jeugdsnoei

Door een 2-jaarlijkse controle kunnen we vermijden dat de boom in verdere fase te dikke takken, dubbele toppen, zuigers en takken met slechte aanhechting zullen krijgen. Met deze snoei leggen we de basis voor verdere groei vast.

Begeleidingssnoei

Bomen die geplant zijn naast wegen, opritten, huizen kunnen in volwassen toestand voor overlast zorgen. Door de begeleidingssnoei streven we naar een takvrije stam en een mooie kroon. Deze snoei gaan we elke 3 tot 5 jaar, afhankelijk van de groei, toepassen.


Vellen van bomen

Vellen van bomen is precisiewerk. Trees & More bvba is gespecialiseerd in vellingen. Adhv de recentste technieken vellen we bomen met slechts een paar vierkante meter plaats. Afhankelijk van de standplaats van de boom zoeken wij de juiste en goedkoopste manier om de boom te vellen. Door middel van klimtechnieken, hoogtewerkers of kraan bent u altijd verzekerd van een veilige verwijdering van uw boom.

Aanplanten van bomen

Een boom planten is de basis die men plaatst voor de verdere levensfase van uw boom. Uw boom heeft meer nodig dan aarde en water. Wij checken de grondsoort, het vochtgehalte en maken samen met de klant de juiste boomkeuze, afhankelijk van de maximale hoogte en zijn wensen. Eens we de ideale boom gevonden hebben, planten wij deze op een correcte manier met de nodige verankering en voedingsstoffen toe te dienen. Denk eraan dat de juiste boom op de juiste plaats u problemen voor later bespaart.

Gevelde bomen klaar om afgevoerd te worden

Verplanten van boom

Het verplanten van een boom vraagt veel voorbereiding. Mede door de boomsoort of zijn grootte kan dit enkele jaren zijn. Afhankelijk van de te verplanten boom kiezen wij de juiste machine, verplantmachine, kraan, … De nieuwe standplaats bereiden we optimaal voor zodat de boom geen last ondervindt van de ingreep. Afhankelijk van de boom passen we ook meteen de juiste snoei toe voor een goede beworteling.

Standplaatsverbetering

Lijdt uw boom aan topsterfte? Is er veel dood hout zichtbaar in de boom? Dit is meestal te wijten aan een slechte bodemgesteldheid. Dit komt bv door bodemverdichting (werken rondom de boom uitgevoerd). Door middel van bv voedingskokers zorgen wij ervoor dat de boom terug optimaal zijn voedingsstoffen kan opnemen en opnieuw een goede groei aanneemt.


Verankering van een tak om toekomstige schade te voorkomen

Kroon- en kluitverankering

Een onstabiele tak of kluit dient niet altijd verwijderd te worden. Door een kroonverankering te bevestigen, kunnen we ook preventief vermijden dat de tak uitscheurt en voor schade zorgt. Door de juiste verankering kan u verder genieten van uw boom.

Stormschade 24/7

Ook voor alle schade ten gevolge van storm, zoals afgebroken takken, ontwortelde bomen, … kan u 24/24 en 7/7 beroep doen op Trees & More bvba. Bomen die getroffen zijn door stormschade staan meestal onder spanning, één foute inschatting kan fataal zijn ! Trees & More bvba beschikt over de vakkennis om dit werk adhv de juiste technieken en machines veilig uit te voeren.


Ziekte- en plagenbestrijding

Zieke bomen takelen sneller af en kunnen zelfs bij sommige aantastingen leiden tot een dode boom als gevolg. Trees & More bvba stelt de ziekte (bacterie, schimmel, virus of insect) vast en geeft u het juiste advies en bestrijdingsplan. Nadien voeren we de plaagbestrijding uit.

Hoogtewerken mbv hoogtewerker of klimtechnieken

Wij kunnen op elke hoogte, elke locatie en situatie het gewenste werk uitvoeren. Waar geen hoogtewerkers, ladders,… geraken, garanderen wij u het werk veilig, snel en efficiënt uit te voeren. Onder hoogtewerken verstaat men o.a. het onderhoud van gebouwen, lichtmasten afstellen … Onze touwtechniekers bezitten de juiste certificaten voor dit werk.

Een gecertififieerd touwtechnieker hangt op hoogte in een boom